Meerdaagse Reizen

17 daagse Namibië 13 oktober 2020​

Uitverkocht!
Waar:
Namibië
Datum:
13-10-2020
Aanvang:
10:15 uur
Kosten:
€ 3.195.00
Voor wie:
Leden van de PV
Contactpersoon: Peter Marcus E-mail: info@pvnuon.nl Telefoonnummer: 088-0983215 (maandag t/m donderdag)

Wie in zuid Afrika is geweest heeft kan deze reis eigenlijk niet overslaan. Want deze reis is nog mooier en qua natuur adembenemend en sprookjesachtig.

Namibië is het dunst bevolkte land ter wereld. Eindeloze vlaktes worden doorkruist door woeste bergketens. Elk uur verandert het landschap van kleur en vorm. Hier kunt u urenlang geen mens tegenkomen. Een groot deel van de (schaarse) wegen is hier nog onverhard. Ondanks de leegte voelt het land al gauw vertrouwd door d e vriendelijke en gastvrije bevolking die uw bezoek zeer waarderen.

Het land telt tal van stammen die verschillen in cultuur, taal, kleding en uiterlijk. Tevens zijn er door het koloniale verleden nog tal van Duitse invloeden. Er wordt nog steeds Duits gesproken door de nakomelingen van de Duitse kolonisten. Hoewel het land grotendeels uit woestijn en steppes bestaat zijn de landschappen zeer afwisselend. De Fish River Canyon kan qua grootsheid met de Grand Canyon concurreren alleen hebt u hier nog rust en het gevoel op ontdekkingreis te zijn. U bezoekt de rode Sosus woestijn met de hoogste zandduin ter wereld en zijn eigen ‘dead valley’. Swakopmund is een aangenaam kuststadje met een gezellig centrum. Hiervandaan maken we een mooie boottocht tijdens welke we zeeleeuwen en pelikanen zien. Het Etosha park in het noorden van het land kan wedijveren met de mooiste parken in Zuid Afrika. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan het Waterbergplateau vanwaar u heel Namibië lijkt te kunnen overzien! Namibië zal uw hart veroveren!

Dag 1: Amsterdam – Windhoek (dinsdag)
Met de KLM vliegen we van Amsterdam naar de Namibische hoofdstad, Windhoek.

Dag 2: Aankomst Windhoek
Windhoek is de kleine hoofdstad en het visitekaartje van Namibië. Een prettige mix Afrikaanse en Duitse invloeden. In het centrum van deze grootste stad van Namibië staan historische Duits aandoende huizen naast hedendaagse, moderne gebouwen. Na aankomst maken we een korte stadstour. Overnachting in Windhoek. 

Dag 3: Windhoek - Kalahari 
Na het ontbijt begint uw avontuur en rijden we vanuit Windhoek de woestijn in. Even buiten de stad ziet u de apen al aan de kant van de weg springen, hopend op een lekkernij die door de passerende automobilisten naar buiten wordt gegooid. We rijden via Rehoboth over verharde wegen naar de Kalahari regio een halfwoestijn. Onderweg ziet u de entrees van reusachtige boerderijen met veelal Duitse namen. De boerderijen zelf liggen vaak kilometers van de hoofdweg. We bezoeken de Hardapdam, het grootste waterreservoir in Namibie. Overnachting in de Kalahari.

Dag 4: Kalahari
We rijden in zuidelijke richting, naar Keetsmanshoop, een voormalige missiepost dat een verzorgingsfunctie heeft voor de boerderijen in deze uitgestrekte regio. Nabij Keetmanshoop brengen we een bezoek aan het sprookjesachtige Kokerbomenwoud en Giants Playground, waar grote rotsachtige stenen het landschap domineren. De kokerboom is een inheemse boomsoort die op meerdere plekken in Afrika groeit, maar alleen bij Keetmanshoop een compleet bos beslaat. De nomadische San (bosjesmannen) maken hun pijlenkokers van de holle kokerboomstam. Er komt hier een bijzondere eekhoornsoort voor. Overnachting nabij Fish River Canyon.

Dag 5: Fish River Canyon - Aus
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het spectaculaire Fish River Canyon. Dit is de op een na langste en diepste kloof ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Maar het is er vele malen rustiger dan bij de Grand Canyon. De kloof is ongeveer 160 kilometer lang en tot 27 kilometer breed. Op sommige plaatsen is Fish River Canyon wel 550 meter diep! De canyon ligt aan de benedenloop van de 650 kilometer lange Visrivier, de langste rivier van Namibië. Vanaf het uitzichtpunt geniet u van een spectaculair vergezicht over de kronkelende kloof. Hierna reizen we verder naar Aus, waar de Kalahariwoestijn overgaat in de Namibwoestijn, een gebied doorsneden door bergketens met daartussen eindeloze vlaktes. Hier leven veel wilde paarden. Niemand weet waar deze paarden precies vandaan komen. Aangenomen wordt dat het verwilderde afstammelingen zijn van ontsnapte paarden van kolonisten. Onder de bikkelharde wetten van moeder natuur trotseren de woestijnpaarden snikhete kurkdroge dagen en (vries)koude nachten. U heeft hier ook volop de kans om gemsbokken te spotten. Overnachting omgeving Aus. 

Dag 6: Aus – Sossusvlei 
Vandaag weer een prachtige, wat langere rit van 375 kilometer naar de meest fabelachtige zandduinen ter wereld in de bijzondere Sossusvallei, gelegen aan de rand van de Namib Naukluft Woestijn.

Dag 7: Sossusvallei en Sesriem Canyon per 4-WD 
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de reusachtige duinen van Sossusvallei en Deadvalley. De opkomende zon geeft het rode zand van de woestijn hier een felle, dieprode kleur. Sommige zandduinen zijn meer dan 300 meter hoog!. Vanaf de top heeft u een mooi uitzicht over de omliggende duinen. Duin 45 is niet de hoogste duin van de regio, maar wel de meest toegankelijke. We brengen in 4-WD’s een bezoek aan de nabijgelegen Deadvalley. Feitelijk is het een drooggevallen meer, dat zich na sporadische regenval vult met water dat hier via diverse stroompjes uitkomt. Het is een spookachtige, surrealistische uitgestrekte vlakte van gedroogde witte klei, die wordt gesierd door oeroude kameeldoornbomen. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze bomen al honderden jaren dood zijn... Sommige bomen zijn al 1.000 jaar oud. Tegen het einde van de dag keren we terug naar onze accommodatie.

Dag 8: Sossusvlei – Namib Naukluft Park – Swakopmund
Vandaag reizen we een kleine 400 kilometer, dwars door het desolate maar altijd boeiende woestijnlandschap van het Namib Naukluft Park naar Swakopmund aan de Atlantische kust. Soms lijkt er geen einde aan de verharde zandweg te komen. Verkeer is er nauwelijks. Onderweg ziet u in de zon blakerende klassieke auto’s die hier decennia geleden door hun eigenaars zijn achtergelaten na een pechgeval. In de restaurants onderweg moet u niet vreemd opkijken wanneer er Apfelstrudel wordt aangeboden, een overblijfsel van het Duitse verleden. Nadat we de indrukwekkende bergpassen Gaub en Kuiseb zijn gepasseerd zien we van het een op het ander moment de kust. Het rotslandschap gaat hier over in gele zandduinen wat sterk contrasteert met het blauwe water van de Atlantische oceaan. Opeens bent u weer in de bewoonde wereld. Swakopmund ademt een Duitse sfeer, door de Duitse architectuur en de bordjes met ‘Kaffee und Kuchen’. Het lijkt enigszins op een Noord- Duitse badplaats, maar dan met palmbomen en omringd door een goudgele zandwoestijn. We verblijven twee nachten in Swakopmund. Vanavond is het diner niet inbegrepen.

Dag 9: Swakopmund – Walvis Bay – Swakopmund 
Vandaag maken we per  catamaran  een  excursie  naar  de  Walvis Bay-lagune. Deze ‘wetlands’ worden gezien als een van de rijkste en belangrijkste van zuidelijk Afrika. Veel vogels maken gebruik van de bescherming van de lagune om te rusten en te foerageren. U zult hier duizenden flamingo’s en pelikanen zien, en ook veel andere vogelsoorten die worden aangetrokken door het voedselrijke water. Vanaf de baai gaat we per boot op zoek naar dolfijnen, pelikanen en zeeleeuwen. Vooral deze laatste zijn hier in grote aantallen aanwezig, dat hoort en ruikt u! Onderweg worden we getrakteerd op verse oesters, andere hapjes en wijn. ’s Middags heef u vrije tijd in het gezellige Swakopmund om te winkelen en een terrasje te pakken. Vanavond is het diner niet inbegrepen.

Dag 10: Swakopmund - Damaraland
Na het ontbijt vertrekken we uit Swakopmund en laten we de bewoonde wereld weer achter ons. Deze dag reizen we in noordelijke richting naar Damaraland, een van de dunst bevolkte gebieden van Afrika. De regio is vernoemd naar haar inwoners: de Damara, een volk dat al vele honderden jaren in Namibië woont. Het landschap wordt gedomineerd door uitgestrekte vlaktes, droge rivierbeddingen en bijzonder gevormde rotsformaties. We passeren de hoogste berg van Namibie, de 2600 meter  hoge Brandberg. Onderweg brengen we een bezoek aan Twyfelfontein, beroemd vanwege de vele rotstekeningen van de San Bushmen, er zijn er ongeveer 2.500 werden gevonden. Specificaties over de leeftijd van de gravures fluctueert en maar zijn over een periode van 1.000-10.000 jaar getekend. Opmerkelijk is dat de gravures gemaakt zonder gebruik te maken van metalen gereedschappen. Ook bezichtigen we de ‘orgelpijpen’, hoge natuurlijke zuilen uit basalt met een hoogte tot wel 5 meter.

Dag 11: Damaraland – Etosha NP 
We brengen een bezoek aan de trotse Himba, een halfnomadisch volk waarvan een deel hun traditionele leven in stand probeert te houden. Zij leven in traditionele hutten van mopane-takken, leem en mest. Ze vertellen ons over hun tradities, manier van leven, geloof en rituelen. De vrouwen van deze stam wassen zich door de waterschaarste zelden en smeren hun huid in met e en mengsel van onder andere geitenvet en oker, waardoor de huid rood kleurt en hun lichaam schoon blijft. Ook hebben ze een bijzondere haardracht. Aansluitend reizen we naar onze lodge bij het Etosha National Park.

Dag 12 + 13: Etosha National Park 
We ontbijten vroeg en maken vervolgens een tweede gamedrive door dit reusachtige reservaat, een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Etosha National Park beslaat ruim 22.000 km2 en bestaat uit weidse vlakten en dichtbegroeide savannes, die de droge, zoutrijke Etosha Pan omringen. We make i in de vroege ochtend en late middag gamedrives omdat het wild zich dan het meest laat zien. Bij de drinkplaatsen zijn altijd wel olifanten te spotten. De olifanten in deze streek behoren tot de grootste ter wereld. Ook leeuwen en neushoorns zijn hier geen zeldzaamheid al moet je wel wat geluk hebben om deze te spotten. Verder ziet u er zebra’s, velerlei hertensoorten, wilde zwijnen, giraffes en allerlei vogelsoorten.

Dag 14: Etosha - Waterberg Plateau National Park 
Na het ontbijt reizen we naar het Waterberg Plateau Park, een nationaal park in het centrum van Namibië op de ro ute naar Windhoek. Vanaf het hooggelegen plateau heeft u een prachtig uitzicht op de eindeloze omringende woestijn. Het plateau was tot voor kort vrijwel ontoegankelijk, waardoor er veel bedreigde diersoorten in Namibië werden verplaatst naar dit gebied om hen te beschermen tegen stroperij. Het programma was erg succesvol, zodat in Waterberg veel zeldzame dieren voorkomen, die zelfs weer uitgezet kunnen worden in andere parken in Namibië.
Zo kon de zwarte neushoorn weer uitgezet worden in Damaraland. We overnachten in dit prachtige gebied, waar u ook een begeleide wandeling kunt maken.

Dag 15: Waterberg (optionele excursie)
Een vrij dag in uw aangename lodge in Otjiwa. Optioneel kunt u een excursie naar Waterberg bijboeken. Wandeling over het plateau: € 20,- p.p. en gamedrive door de streek: € 60,- p.p. (van tevoren opgeven)

Dag 16: Okahandja en Windhoek – Amsterdam
Via de houtsnijwerkmarkt in Okahandja, waar u nog een leuk souvenir kunt kopen, reizen we naar de luchthaven van Windhoek voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 17: Aankomst in Nederland (donderdag)
Vroeg in de ochtend komen we weer aan op Schiphol.

Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.

VLUCHTSCHEMA KLM van 2019
Amsterdam-Windhoek           10.35-08.45 uur
Windhoek-Amsterdam           16.00-10.20 uur

Vluchttijden kunnen wijzigen!

INBEGREPEN 

 • Vlucht Amsterdam - Windhoek - Amsterdam (KLM)
 • Luchthavenbelasting en heffingen
 • 10 kilo handbagage en 23 kilo ruimbagage.
 • 13 overnachtingen in aangegeven hotels / lodges
 • 14 x ontbijt en 11 x diners
 • Vervoer tijdens excursies en transfers per moderne airconditioned bus.
 • Gids tijdens de reis (Afrikaans of Engels)
 • SGR (garantiefonds voor groepen) ANVR

EXCLUSIEF

 • Reis en annuleringsverzekering
 • Indien er extra tax of vliegtax wordt geheven vanuit regeringsoverwegingen, dan moeten wij dit helaas doorberekenen
 • Overige uitgave die niet zijn inbegrepen

Prijs per persoon € 3.195,50 p.p.

(Toeslag eenpersoonskamer € 319,00 is (op aanvraag))
Deze prijs is geschat op gegevens op de prijs van 2019

Vertrekdatum is 13 oktober of met een mogelijk verschil van drie dagen.

Indien uitverkocht een mailtje sturen zodat ik je op de reservelijst kan zetten.

Helaas is het niet meer mogelijk voor dit evenement te reserveren. Het evenement is namelijk uitverkocht.
‹ Terug naar overzicht