Meerdaagse Reizen

10 daagse Portugal 12 juni 2020

Uitverkocht!
Waar:
Portugal
Datum:
12-06-2020 t/m 21-06-2020
Aanvang:
07:00 uur
Kosten:
€ 1179.00
Voor wie:
Leden van de PV
Contactpersoon: Peter Marcus E-mail: info@pvnuon.nl Telefoonnummer: 088-0983215 (maandag t/m donderdag)

Dag 1: Amsterdam – Porto (vrijdag)
Vlucht van Amsterdam naar Porto.
Bustransfer naar Porto.
Vanochtend maken we een stadswandeling door Porto, de stad waar Portugal zijn naam aan dankt. We bezoeken het gedeelte dat sinds december 1996 op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Met zijn 325.000 inwoners is Porto, na Lissabon, de grootste stad van Portugal. De sfeervolle stad staat bekend om de vele huizen die bekleed zijn met de zgn. azulejos, de blauwe, typisch Portugese tegeltjes in de wijken Ribeira en Barredo. We zien o.a. de kathedraal, het monumentale station en natuurlijk de karakteristieke door Eifel ontworpen brug over de Douro. Na de stadswandeling checken we in bij ons hotel. Het hotel zoals het er nu uitziet ligt 5 minuten van het strand en 15 minuten van het centrum per metro.
De middag is ter eigen invulling.

Dag 2 • Braga-Guimarães (reisafstand ca. 165 km)
We vertrekken naar Braga, bekend als het Portugese Rome, vanwege de hoeveelheid religieuze bouwwerken. Braga wordt door velen gezien als een van de mooiste steden van Portugal. We maken een stadswandeling waarbij we o.a. een bezoek brengen aan het Braga klooster, gelegen op een heuveltop. We bereiken de top te voet of per bus. Vervolgens rijden we naar Guimarães. We rijden door de middeleeuwse stad, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat en bezoeken het Ducal paleis, gebouwd in de 15e eeuw. We besluiten de middag met een bezoek aan Quinta da Aveleda (www.aveleda.pt). We bezoeken de wijngaard, de tuinen en proeven kaas en de lokale wijn. Vervolgens rijden we terug ons hotel in Nova Porta da Gaia. Vanavond is het diner niet inbegrepen.

Dag 3: Zes bruggen boottocht en bezoek portkelder
Vanmorgen maken we een boottocht over de Douro Tijdens deze boottocht krijgt u weer een heel andere blijk op Porto en kunt u genieten van de zes bruggen die Porto en Gaia verbinden. We zien o.a. Ribeira, D. Luís brug, Klooster Serra do Pilar, Infante brug, D. Maria Pia-brug, S. João brug en Freixo brug. De boottocht duurt ca. 50 minuten. Na de boottocht wandelen we in ca. 10 minuten naar het Taylor’s porthuis. We krijgen hier een rondleiding en proeven uiteraard van de heerlijke port. De middag is ter eigen invulling in Porto. Vanavond is het diner niet inbegrepen.

Dag 4: Porto – Coimbra – Nazaré (237 km)
Al in de Romeinse tijd was Coimbra een belangrijke stad. Net als in Porto en Lissabon zijn de huizen in het sfeervolle oude stadshart terrasgewijs gebouwd tegen de kalksteenheuvels. Coimbra is een van de oudste universiteitssteden van Europa en nog steeds wordt de stad gedomineerd door de eeuwenoude universiteit en haar studenten die haar veel sfeer en gezelligheid geven. Vanochtend zien we tijdens een stadswandeling de talrijke monumenten van de stad waaronder de 12e eeuwse Romaanse kathedraal en de schitterende bibliotheek. Na de wandeling heeft u de gelegenheid te lunchen waarna we in de loop van de middag arriveren bij ons hotel in het mooie kustplaatsje Nazaré.

Dag 5: Nazaré – Batalha – Abdij Santa Maria da Vitória – vrije middag in Nazaré (65 km)
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het oogstrelende klooster van Batalha. Het werd in de 14e eeuw gesticht door koning João I na een overwinning op Castiliaanse troepen. Er omheen ontstond het dorp Batalha. Verscheidene architecten hebben aan de bouw van dit machtige klooster gewerkt zodat het telkens werd uitgebreid. Op de terugreis naar Nazaré bezoeken we de gotische abdij Santa Maria da Vitória in Batalha, gevolgd door de Mosteiro de Santa Maria in Alcobaça met de grootste kerk van Portugal. Aan het begin van de middag zijn we weer terug in Nazaré alwaar u heerlijk kunt genieten van het strand en de vissers die werken aan hun netten.

Dag 6: Via Fatima en Tomar naar Evora (270 km)
Na het ontbijt vertrekken we uit Nazaré. We rijden naar de bedevaartplaats Fátima. Het oude stadje Fátima is de belangrijkste bedev aartsplaats in Portugal en doet niet onder voor Lourdes of Santiago de Compostela. Het immense plein voor de basiliek is zéér indrukwekkend. Dit plein is zelfs 2 x zo groot als het St. Pietersplein in Rome. In Fatima wordt Maria vereerd, die begin 20e eeuw hier aan 3 herderskinderen verschenen zou zijn. Vervolgens rijden we naar het gezellige stadje Tomar. Deze plaats, met mooie pleinen en smalle straatjes, wordt gedomineerd door het 12e eeuwse kasteel met het Convento de Cristo. Het ‘klooster van Christus’ is prachtig bewaard gebleven en is een bolwerk van rijk versierde balustrades, ruime binnenpleinen, elegante torens en een vergulde bidkapel. Ook bevindt zich in Tomar de enige oude en intacte Portugese synagoge. U kunt hier op uw gemak rondstruinen en de lunch gebruiken (niet inbegrepen) Na ons bezoek aan Tomar rijden we verder naar ons hotel in/nabij Evora

Dag 7: Evora – Lissabon (135 km)
Vanmorgen heeft u de tijd om het charmante Évora, te bezichtigen met bekoorlijke witte huizen, smeedijzeren balkonnetjes en fleurige dakterrassen in smalle kronkelige straatjes. Optioneel kunt u de bottenkapel in de kathedraal bezoeken. Na lunchtijd reizen we verder naar ons hotel in Lissabon alwaar we via de indrukwekkende ‘’Ponte de 25 de Abril” binnenrijden

Dag 8: Lissabon
O.l.v. een gids wandelen we door de wijken Baixa en Alfama. De steile straatjes van Alfama, die nog uit de Moorse tijd dateren, bieden een leuke inkijk op het dagelijks leven in deze volkswijk. Ook zien we uiteraard de klassieke Elevador de Santa Justa, een enigszins merkwaardig gebouw. De lift staat midden in de stad en brengt haar passagiers van de Baixa-wijk naar de 32 meter hoger gelegen Chiado wijk. Het karakteristieke gebouw uit 1900 is ontworpen door Raoul de Ponsard, een leerling van ingenieur Eiffel. Vanavond is het diner niet inbegrepen.

Dag 9: Ter eigen invulling in Lissabon
Dag ter eigen invulling in het mooie Lissabon. Er is veel te zien en te beleven. Zo kunt u lekker winkelen en/of flaneren door het gezellige centrum. Ook kunt u per rechtstreekse trein vanaf het hoofdstation snel en eenvoudig naar de gezellige badplaatsen Estoril of Cascais. Wat ook leuk is, is een stadsrit per tram te maken. Enkele tramlijnen zijn al meer dan 100 jaar oud en zijn speciaal aangelegd om de steile hellingen te overbruggen of brengen je de hele stad door. Vooral een ritje met Tram 28 door de aller smalste en steilste straatjes van Lissabon is een attractie op zich! Vanavond is het diner niet inbegrepen.

Dag 10: Sintra, Cabo da Roca en weer naar huis (90 km)
Om 10 uur dient u uitgecheckt te zijn. We reizen per bus en onder leiding van een gids naar Sintra. Sintra lijkt zo uit een sprookjesboek gesprongen. Het is een verzameling van de sprookjesachtige paleizen, eeuwenoude forten en prachtige tuinen. Overal staan paleisjes en herenhuizen te midden van prachtig aangelegde tuinen met de beroemde Portugese azulejos, geglazuurde tegeltjes met de mooiste patronen en kleuren. We gebruiken hier een gezamenlijke lunch en u heeft nog wat vrije tijd in Sintra. Na ons bezoek aan Sintra brengen we een bezoek aan de Cabo da Roca, het westelijkste puntje van het vasteland van Europa; daar waar het land eindigt en de zee begint. Cabo da Roca is het meest westelijke punt van het Europese vasteland. U heeft vanaf dit punt een panoramisch zicht op het gebergte Serra de Sintra en de kust. De vuurtoren is nog steeds een belangrijk herkenningspunt voor de scheepvaart. Bustransfer naar de luchthaven van Lissabon

Aan het eind van de middag zullen wij vertrekken richting het vliegveld. Omstreeks 19:55 uur vertrekken wij dan naar Amsterdam.

Helaas is het niet meer mogelijk voor dit evenement te reserveren. Het evenement is namelijk uitverkocht.
‹ Terug naar overzicht