Meerdaagse Reizen

The Northern Lights

Nu inclusief prijzen
Uitverkocht!
Waar:
Noorderlicht
Datum:
08-01-2020 t/m 19-01-2020
Aanvang:
Krijg je mail over
Kosten:
Vanaf €1525.00
Voor wie:
Leden van de PV
Contactpersoon: Alfred Nobel E-mail: pv-nuon-afd.utr@kpnmail.nll Telefoonnummer: 06-19697516

Alles wat u moet weten over de eigen fascinerende lichtshow van de natuur, de Aurora Borealis, en hoe u ze kunt zien.

Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw ver vooruit….

Inderdaad zijn er reizen en evenementen die enorm gewild zijn en waar je als deelnemer vroeg bij moet zijn. Dit geldt ook voor  de mooiste zeereis ter wereld zoals de kenners deze noemen. Deze winter is het nog te kort dag, vandaar dat wij nu gaan kijken om in 2020, dus over 15 maanden, die reis gaan maken. En die reis is een vaart met de Hurtigruten, een Noorse rederij met 15 prachtige schepen. Het zijn nog steeds postschepen die in Noorwegen volgens een vaste route 33 havens aandoen vanaf Bergen in het zuiden tot Kirkenes in het hoge noorden vlak bij de Russisch grens. In elke haven wordt er van vracht en lading gewisseld maar de schepen nemen ook passagiers mee die een deel of het hele traject meemaken.

 

Net als alles in Noorwegen duur is zijn deze vaarten behoorlijk aan de prijs zeker in de zomer. Maar in de winter is het een ander verhaal en kan je voor een redelijke prijs dit avontuur meemaken.  Dat avontuur start met een KLM vlucht vanaf Schiphol naar Bergen, de tweede stad in Noorwegen.
Natuurlijk word je in Nederland per bus naar Schiphol wordt gebracht, dat is eigenlijk vanzelfsprekend. Na aankomst in Bergen brengt een bus je met een korte rit vanaf het vliegveld naar het schip. In  de loop van de avond gaan de trossen los en begint de prachtige vaart. Beschouw deze reis niet als een cruise waar je in elke haven van boord kan om uitgebreid de omgeving te bekijken. De  aanlegtijden variëren van soms een kwartier tot drie uur. Maar in de grotere havens heb je genoeg tijd om op pad te gaan of met één van de vele excursies  mee te gaan. Hoogtepunten zijn een bezoek aan de Noordkaap en heel speciaal is een rit met een  hondenslee wat gecombineerd wordt met een bezoek aan het beroemde ijshotel in Kirkenes.

Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden en die krijg je met de prijs te horen voordat je boekt. Gratis is het Noorderlicht waar je voor 95% kans hebt dat één of meerdere keren mee te maken.
Aan boord beschik je over een fijne twee persoonsbuitenhut met eigen douche/toilet. De inwendige mens wordt verzorgd door een groots lunch- en ontbijtbuffet. Het drie gangen diner s’ avonds wordt uitgeserveerd. We moeten er wel bij vermelden dat het niveau van het eten hoog is. Men streeft er ook naar om veel gebruik te maken van verse streekproducten die in de havens worden ingeslagen. Vooral het Artic buffet wat een keer wordt aangeboden is een groots vis- en schaaldieren buffet , smullen voor de liefhebbers. Maar ook vegetariërs en vleeseters worden zeker niet vergeten.  Kledingvoorschriften zijn er niet, elke avond “casual” is genoeg. Zorg wel voor warme kleding als je naar buiten gaat.

 

Verwacht aan boord geen groots vermaak, wel worden er leuke dingen georganiseerd door het gidsenteam waar je wel of niet gebruik van kunt maken. Elke dag omstreeks 17.00 uur vertelt men wat over de omgeving en de havens die aangedaan worden. Leuk is het passeren van de poolcirkel compleet met een ceremonie en zijn er proeverijen van Noorse schnaps tot levertraan (brrr). Buiten dit alles en ook gratis is de overweldigende natuur waar het schip langs vaart en nooit verveelt.
Wanneer moet je boeken voor deze reis. Als je van natuur, zee, lekker eten, rust en varen houdt. 

Ook vermelden wij er even bij dat de dagen kort zijn en zeker is het koud. Niet zo gek als je zo dichtbij de Noordpool komt maar tegen kou kun je je kleden.

Belangstelling is groot genoeg om een reis op te zetten met vertrek datum is 8 januari 2020. Dat dit zolang van te voren gereserveerd moet worden komt door de mooie prijs en daardoor ook een grote belangstelling.
Wij hebben een groot aantal plaatsen gereserveerd en de prijzen beginnen vanaf € 1525.,00 in een binnenhut  tot € 2275,00- in een superiorhut.
Deze prijs is inclusief vlucht, transfers en 12 daagse cruise op basis van volpension.
Er zijn (nu) nog plaatsen beschikbaar, voor een aanmeldingsformulier en nadere gegevens stuur een mailtje naar pv-nuon-afd.utr@kpnmail.nl of bel naar A.Nobel op 06-19697516.
Een unieke kans om een keer de mooiste zeereis ter wereld te maken.
Let op, als er uitverkocht staat, dan kun je nog altijd een mail sturen, maar volgeboekt is volgeboekt. 

 

 

 

 

‹ Terug naar overzicht